Navštíveno 1164x

11.11.2009, 00:02 |
Freerider | Upraveno: 2009-11-11 00:08:23
Docela to vypadá, že nastane tato situace, kdy budu muset koupit vozidlo pro služební účely.
Cenový limit 500 000 vč DPH, rozhodně nafta - nájezd bude cca 40000 ročně.
Auto by mělo vydržet 5 let bez problémů. Důležitým faktorem je cena servisu, delší záruka se též hodí.Auto musí být nové (případně předváděčka) r.v. 09.
V předvýběru, co by šlo koupit mi vypadly následující vozidla
1. Ford Mondeo - dilema je motor
Mazda 6 - dá se koupit předváděčka, bojím se ceny servisu
Kombíky:
2. Octavia II - spotřební záležitost, sice neurazí, ale ničím mne nenadchla a nevím, jak je to se spolehlivostí
3. Ford Focus - nejel jsem v tom
4. Opel Astra - nestihnu nový model, starý ovšem neurazí
Máte někdo nějaký nápad?
Jak je to se servisem - nemyslím dostupnost, ale spíš cena? (kvalitu neřeším, to je servis od servisu rozdílný). Uvítám samozřejmě konkrétní zkušenosti s jednotlivými modely, náklady, spotřeba, praktické zkušenosti s autem, sedačky, jízdní vlastnosti.
Mám 183 cm a 115 kg, kvůli problémům se zády potřebuju dobrá sedadla (Volvo, Saab, MB a BMW jsou politicky nekorektní :o))
mazda 6 a ceny servisu se neboj, mondeo taky neni tak hrozný , motor je dobrej 2.5t od volva ale obával bych se že 5let bez problémů u forda nebude :)
focus malý , astra je příjemný auto na řízení....kvalita normálka ale neni tam moc motorů....oktávka bez.....
takže za mě mazda ta ti těch 5x40tis nakroutí s prstem v nose a do 150ti věci jako servis řešit nebudeš
Z tohoto by se mi taky nejvice zamlouvala mazda. Je i takova nejvice reprezentativni

11.11.2009, 09:19 |
vypuk Jel jsem teď nedávno touto mazdou ála Taxi, trošku více připitej a ptal jsem se taxíkáře, že na to, jak se tak dívám na tacho a najeté KM, tak jestli měl co dočinění se servisem a jak se to prodražilo. Jen se usmál a řekl, že jak ve městě vidí ty HTP fabky a jiné zvěrstva jak v tom mění co chvíli motor, tak že on řešil jenom gumy, olej, brzdy a podobné kravinky. Takže do mazdítka bych i šel ;)
Stejně by se raději chtělo trošku i orientovat podle taxíků jak jezdí a ptát se jich jak na tom jsou se servisem a jinýma věcma - co on najede a to auto zažije, tak je občas i ten extrém a takové testování není k zahození :) - Můj názor.
Mazda 6 nebo i Mondeo, dle mě nevybereš ani tak a ani tak špatně...
osobně jsem nějakou dobu měl Astru Caravan CDTI 110kw. hodně v pohodě auto, velikostně ideální a ten motor s tim dokázal docela slušně cvičit. jinak bejt tedou, asi bych šel do Mazdy 6.

11.11.2009, 09:34 |
Atrey taky jsem pro mazdu, máme jednu na firmě v kombi najeto 170 000km ropák a ještě žádná závada krom spotřebního materiálu.
Poradím jediné, na Focusa sa vybodni ak si vyšší človek (ja mám 186). V tom sa nedá sedieť tak, aby si si nedojebal kolená...

11.11.2009, 09:44 |
clown jakej je rozdil mezi Mazdou 6 a Mondeem ? stejnej zaklad, Mazda - nafty jejich, Ford motory ve spolupraci s PSA.
za mne Mazdu :o) mel jsem stejne dilema, ale firemni logika hlasa, ze Skoda je BEST OFF :o((
clown:
Souhlas, škoda je BEST, když je OFF ;-)
ad 4. Astra je taky malá, dotýkal jsem se kolenem středového panelu a připadal jsem si v ní stísněně.
Co se týče servisu mazdy, tak láce to není. Táta má 6 2,0 MZR-CD 120ps (jednu z posledních 1.gen.) a servisní prohlídky á 20tkm a díky DPF litr oleje 900Kč. Cena prohlídky v Praze asi 8.000,-. Naposledy udělal pokus mám pocit se servisem v Kolíně a stálo ho to okolo 5.000,-
Tudíž si dopředu zjisti ceny servisu v tvém okolí. Jinak můžu potvrdit, že je to bezporuchové auto.

15.11.2009, 23:21 |
Freerider | Upraveno: 2009-11-15 23:29:30
hmm, takže výběr se zužuje :-(
Car policy zafungovala, takže Mazda a na 99% Mondeo nebude :o(((
A jak jsem tak koukal, do půl milionu toho moc na výběr nemám.
Takže potřebuju radu znovu :-(
1. motor do octavie - nevím, jestli 1,9 Tdi nebo 2,0 Tdi, napadla mě ještě varianta benzín + LPG - tam už vůbec nevím
2. ten konfigurátor na webu škodovky je orientační nebo je to fakt taková raketa za mimořádnou výbavu?
3. Když nakonfiguruju jakékoliv z aut, které jsem psal výše do výbavy, která by mi +- seděla, tak jsem těžce přes limit = není nějaký web, kde se dá objevit nějaká normální cena za nový auto
4. je odůvodněná obava z předváděcího nebo referenčního vozidla, které má najeto cca 20 tis. km?
5. dá se dovybavit třeba skladovka u dealera?
6. nemám se na to vysrat? :o)

16.11.2009, 12:44 |
TomV | Upraveno: 2009-11-16 12:45:45
1. 1.6 CR nebo 1.9
2. orientacni to neni, ale z celkove ceny si odecti nekde 8%, tu slevu ti daji skoro vsude
3. viz 2
4. zalezi na tom, kdo s tim jezdil, ale to nezjistis nikdy
5. ne
6. to je na Tobe :)
taky poradim spíš 1.9, je rozhodně spolehlivější než 2.0. s tím LPG si nejsem jistej, jestli má bejt to auto nový, tak jak je to pak se zárukou, když do toho namontuješ LPG?
Zkus se podívat na www.automodul.com
walish: díky, koukal jsem, jsou tam relativně zajímavá auta.
To all: ještě mě napadl Chevy Cruze. Co vy na to? Je to za celkem slušný peníze dle mě.
Takže Car Policy zafungovala naprosto předpokládaným způsobem.
Dostal jsem v podstatě na výběr ze dvou aut:
Chevy Cruze: nádherný auto, bohužel čekání 4 měsíce na auto mne spolehlivě odradilo - byl jsem již rozhodnut :o(
Takže Octavia :o) Zkusil jsem aspoň teda přijít s RS TDi, no neprošlo to :o))))
Takže se dneska pokusím přivézt Prahy 1,9 TDi, OII Facelift :o) Je to skladovka, takže hned a s nějakou pěknou výbavou - no jednoduše - ani jsem se tam nebyl podívat a zaplatil to :o))
TomV:nějaké věci se dovybavit dají sám sem něco dovybavoval za cca 40000..Je to o domluvě a taky musím na auto týden čekat.